Manual per al soci PARK SLOPE FOOD COOPERATIVE

La Coordinadora ha fet l’esforç de traduir amb molta cura el Manual del soci de la famosa cooperativa novaiorquesa Park Slope Food Coop, un document que considerem de gran importància posar a l’abast de tots aquells que vulguin iniciar l’aventura de posar en marxa una cooperativa de consumidores, o bé replantejar-se com ha de ser una cooperativa.

Sempre hem de tenir en compte el context en que estem immersos i és clar que Park Slope amb més de 17.000 socis i el seu àmbit territorial és una realitat diferent a la nostra, però els principis que la regeixen son els nostres, i en la Secció II -Què entenem per cooperació- descriu perfectament que és una cooperativa i la seva adhesió als principis definits i defensats per la ACI (Aliança Cooperativa Internacional):

Definició de Cooperativa:

  • Una Cooperativa és una associació autònoma de persones que s’han unit de manera voluntària per satisfer les seves necessitats i aspiracions econòmiques, socials i culturals en comú, mitjançant una empresa de propietat conjunta i gestió democràtica.

Llegiu i estudieu un bon material que podeu descarregar o bé obrir en el següent enllaç: